Mόσχα: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού – Κυριαρχεί το ινδικό στέλεχος

Στο ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού απέδωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου έχει επιδεινωθεί σημαντικά η επιδημιολογική εικόνα. Την Παρασκευή, στη Μόσχα καταγράφηκε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με 9.056 νέες μολύνσεις. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σχεδόν στο 90% των Μοσχοβιτών που νόσησαν από την Covid-19 εντοπίσθηκε το ινδικό στέλεχος του κορονοϊού.

Tο τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν συνολικά 17.262 νέα κρούσματα κορονοϊού και 453 θάνατοι στη Ρωσία. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της Covid-19 ανήλθε σε 128.445, με τη χώρα να βρίσκεται στην 6η θέση παγκοσμίως σε θανάτους λόγω πανδημίας.

Ο δήμαρχος της Μόσχας σημείωσε ότι η ανοσία στον πληθυσμό σε σχέση με το νέο ινδικό στέλεχος μειώθηκε περισσότερο από δύο φορές και συγκεκριμένα από το 60% στο 25%, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος της έξαρσης των κρουσμάτων και της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν, περιπλέκει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση και την καταπολέμηση της πανδημίας. Έως τώρα, έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου 1,5 εκατομμύρια Μοσχοβίτες, ενώ ο πληθυσμός της Μόσχας φθάνει τα 12-13 εκατομμύρια κατοίκους.

Για την προστασία από το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος το επίπεδο των αντισωμάτων πρέπει να είναι διπλάσιο από εκείνο που χρειάζεται για την προστασία από το στέλεχος της Γουχάν.

Πηγές: TASS, The Associated Press, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος