Μετά τη Βόρεια και η Νότια Κορέα άρχισε τις εκτοξεύσεις πυραύλων

Μετά την εκτόξευση από την Πιόνγκγιανγκ ενός πυραύλου οποίος έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας, η Σεούλ εκτόξευσε με επιτυχία έναν βαλλιστικό πύραυλο νοτιοκορεατικής κατασκευής το βεληνεκές του οποίου είναι 800 χιλιόμετρα, γεγονός που της επιτρέπει να πλήξει από και τις πιο απομονωμένες περιοχές της Βόρειας Κορέας.

Η Νότια Κορέα, όπου είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις των ΗΠΑ, προστατεύεται από μονάδες του αμερικανικού στρατού. Όμως το 2012 σύναψε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για να τριπλασιάσει σχεδόν το βεληνεκές των δικών της βαλλιστικών πυραύλων προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή των βορειοκορεάτικων πυραύλων

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αποτροπής της Βόρειας Κορέας με δεδομένο το βεληνεκές του. Θα μπορούσε να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της βορειοκορεάτικης περιφέρειας, ακόμη κι αν εκτοξευθεί από το νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας. Για την ιστορία να  σημειωθεί οτι τον Ιούνιο του 2016 η Σεούλ είχε εκτοξεύσει δύο άλλους πυραύλους νοτιοκορεατικής κατασκευής ικανούς να μεταφέρουν φορτίο ενός τόνου και βεληνεκούς 500 χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ ο διοικητής του Αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού Σκοτ Σουίφτ δήλωσε ότι τα διπλωματικά και τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της Βόρειας Κορέας δεν έχουν τα αποτελέσματα που αναμένονταν. Πρόσθεσε όμως ότι οποιαδήποτε απόφαση για προληπτικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ληφθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ότι η χώρα του θα «ενισχύσει» τη στρατιωτική της ισχύ προκειμένου να απαντήσει στη βορειοκορεάτικη απειλή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος