Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους Γερμανούς να υπερασπιστούν την «ανοιχτόμυαλη» πολιτική της χώρας τους, προειδοποιώντας ότι η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ενδέχεται να εκτραχύνει τον διάλογο για την κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταγγείλει, χαρακτηρίζοντας «παρανοϊκή», την πολιτική της Μέρκελ, που είχε αποτέλεσμα την άφιξη ενός εκατομμυρίου προσφύγων και πλέον στη χώρα της, ενώ έχει υποστηρίξει πως αύξησε την εγκληματικότητα στη Γερμανία.
«Τώρα όλοι καλούμαστε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να προχωρήσουμε στην έπαρση της σημαίας μας, αυτής μιας Γερμανίας με ανοιχτό μυαλό», δήλωσε η Μέρκελ ερωτηθείσα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η εκλογική νίκη του Τραμπ στον διάλογο για την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών.
«Η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινου όντος είναι απαραβίαστη—ανεξαρτήτως θρησκείας, προέλευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλων χαρακτηριστικών, όπως είναι για παράδειγμα το φύλο. Αυτό μας κατευθύνει. Αυτό επίσης υπερασπιζόμαστε», συνέχισε η συντηρητική καγκελάριος.
Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «πρωτοπόρο ενός νέου διεθνούς κινήματος αυταρχισμού και σοβινισμού».
Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος