Μαϊάμι: Μάχη με το χρόνο των συνεργείων στα συντρίμμια για επιζώντες (video)

Στο Μαϊάμι και τα συντρίμμια του κτηρίου που κατέρρευσε, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ζωντανούς από τους τουλάχιστον 150 που αγνοούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει εννέα νεκρούς. Μεταξύ των αγνοουμένων, ένας νέος ομογενής, με καταγωγή από την Ξάνθη.

Μαϊάμι: Μάχη με το χρόνο των συνεργείων στα συντρίμμια για επιζώντες (video)«Καταφέραμε να βρούμε άλλα τέσσερα πτώματα στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα» είπε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 9», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρούμε ζωντανούς», είχε δηλώσει νωρίτερα η Λιβάιν Κάβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σχεδόν 150 ένοικοι της πολυκατοικίας παραμένουν αγνοούμενοι.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα Ισραηλινοί και Μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ.

Οι δέκα Ισραηλινοί διασώστες έφτασαν σήμερα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. «Είναι μια από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα Ισραηλινών διασωστών. Έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε όλον τον κόσμο» είπε ο Νάσμαν Σάι, υπουργός αρμόδιος για θέματα της εβραϊκής διασποράς.

Περίπου οι μισοί κάτοικοι του Σερφσάιντ είναι Εβραίοι.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος