Διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Lukoil και ρωσικά ΜΜΕ για τον θάνατο του Μαγκάνοφ

Array

O πρόεδρος του πετρελαϊκού γίγαντα Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, πέθανε αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το θάνατό του, αλλά είπε ότι ο 67χρονος Μαγκάνοφ «πέθανε από σοβαρή ασθένεια».

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι νοσηλευόταν στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο της Μόσχας και ότι πέθανε από τα τραύματά του.

Ο Μαγκάνοφ είναι ο τελευταίος ανάμεσα σε μια σειρά υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων που πεθαίνουν υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Οι ανακριτικές αρχές δήλωσαν ότι εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να εξακριβώσουν πώς πέθανε. Το πρακτορείο TASS επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ο Μαγκάνοφ έπεσε από παράθυρο 6ου ορόφου νωρίς το πρωί της Πέμπτης, προσθέτοντας αργότερα ότι αυτοκτόνησε.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το διοικητικό συμβούλιο της Lukoil είχε ζητήσει να τερματιστεί η διαμάχη όσο το δυνατόν νωρίτερα, εκφράζοντας την συμπάθειά του στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

Διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Lukoil και ρωσικά ΜΜΕ για τον θάνατο του Μαγκάνοφ
Βαγκίντ Αλεκπέροφ (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της εταιρείας, Βαγκίντ Αλεκπέροφ, παραιτήθηκε τον Απρίλιο αφού η Βρετανία του επέβαλε κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή.

Αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τους τελευταίους μήνες:

  • Το πτώμα του εκατομμυριούχου πρώην διευθυντή της Novatek Σεργκέι Προτοσένυα βρέθηκε δίπλα σε αυτό της συζύγου και κόρης του σε μια ισπανική βίλα τον Απρίλιο
  • Ένας πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, ο Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του στο διαμέρισμά τους στη Μόσχα, επίσης τον Απρίλιο
  • Τον Μάιο, ο πρώην μεγιστάνας της Lukoil Αλεξάντερ Σουμπότιν πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού φέρεται να ζήτησε εναλλακτική θεραπεία από έναν σαμάνο.

Η Lukoil είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Ρωσίας. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι χάρη στο διοικητικό ταλέντο του Μαγκάνοφ εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες του κόσμου.

Ο Μαγκάνοφ ξεκίνησε να εργάζεται στην ιδιωτική πετρελαϊκή εταιρεία το 1993 και ανέλαβε πρόεδρος πριν από δύο χρόνια. Πριν από τρία χρόνια, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του απένειμε βραβείο για το συνολικό έργο του.

Ο Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στα δυτικά περίχωρα της Μόσχας, το οποίο είναι γνωστό ότι φιλοξενεί μεταξύ των ασθενών του την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πέθανε στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο την Τρίτη και ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε τον χώρο το πρωί της Πέμπτης για να καταθέσει λουλούδια δίπλα στο φέρετρό του.

Πηγή: bbc.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος