Λονδίνο: Ακτιβίστρια του Black Lives Matter σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από πυροβολισμό

Η επικεφαλής ακτιβίστρια του κινήματος Black Lives Matter στο Λονδίνο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Σάσα Τζόνσον βρισκόταν σε ένα σπιτικό πάρτι, όταν τραυματίστηκε κρίσιμα από πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ είναι ακόμη άγνωστη η αιτία, και οι συνθήκες του περιστατικού.

Το πολιτικό κόμμα Taking The Initiative, στο οποίο η Τζόνσον είναι ενεργό στέλεχος, ανήρτησε την πληροφορία στο Facebook, γράφοντας ότι το περιστατικό συνέβη “έπειτα από απειλές κατά της ζωής της”.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία (ΜΕΤ) βρήκε την γυναίκα σε σπίτι στο νότιο Λονδίνο, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα την Κυριακή, απαντώντας σε κλήσεις για πυροβολισμούς.
Η ΜΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναζητά πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι, αν και η έρευνα έως αυτή τη στιγμή δεν δείχνει “στοχευμένη ενέργεια”:

“Ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η γυναίκα που πυροβολήθηκε ήταν αντικείμενο στοχευμένης επίθεσης ή ότι είχε λάβει αξιόπιστες απειλές εναντίον της πριν από αυτό το συμβάν.”

Σύμφωνα με αναφορές σε βρετανικά μέσα, η κ. Τζόνσον βρισκόταν στον κήπο, όταν χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα που προοριζόταν για μέλος συμμορίας σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι συναγωνιστές της καλούν σε μία τελετουργική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο King’s College στο νότιο Λονδίνο την Δευτέρα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος