Λευκός Οίκος: Ή εμβόλιο ή τεστ και μάσκα για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχώρησε στη λήψη μιας σειράς μέτρων σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στο πρόγραμμα ανοσοποίησης κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους την υποχρέωση εκατομμυρίων εργαζομένων σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες είτε να εμβολιαστούν είτε να τηρούν μια σειρά περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι ανεμβολίαστοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα υποχρεώνονται συνεπώς να φορούν μάσκα συνεχώς ακόμη και σε περιοχές όπου η κυκλοφορία του νέου κορονοϊού είναι χαμηλή και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

«Πρέπει να φορούμε μάσκα για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και να σταματήσουμε την ταχεία εξάπλωση αυτού του ιού καθώς εργαζόμαστε για να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα», είπε σε δηλώσεις του o Αμερικανός πρόεδρος.

Χωρίς να προχωρήσει στον ολοκληρωτικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, η απόφαση αποτελεί ωστόσο μια αλλαγή πορείας για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία μέχρι σήμερα αρνιόταν να εξετάσει οποιαδήποτε σκέψη περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, δίνοντας έμφαση περισσότερο σε μηνύματα ενθάρρυνσης.

Το ομοσπονδιακό κράτος απασχολεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αναφορικά με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά από τον στρατό να σκεφτεί “πώς και πότε” να προσθέσει το εμβόλιο κατά της Covid-19 στην λίστα των υποχρεωτικών εμβολίων στον στρατό.

Ο Τζο Μπάιντεν ζητά επίσης από τις πολιτειακές και τοπικές αρχές να καταβάλουν 100 δολάρια σε κάθε Αμερικανό πολίτη που θα εμβολιαστεί στο εξής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος