Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ έχει στείλει «σαφή προειδοποίηση» στην Πιονγιάνγκ

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει στείλει «σαφή προειδοποίηση» στη Βόρεια Κορέα ότι δεν θα ανεχτεί συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά δεν πρόκειται να ενημερώσει εκ των προτέρων για τις κινήσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με ένα tweet που ανήρτησε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!», ανέφερε το σχετικό tweet.

«Ο πρόεδρος δεν είναι εκείνος που θα βγει να ενημερώσει για την απάντηση του. . .», τόνισε ο Σπάισερ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

«Έχει καταστήσει σαφές, επιδεικνύοντας σεβασμό στην Βόρεια Κορέα ότι… οι ενέργειες τους αναφορικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων δεν είναι ανεκτές. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι μια Βόρεια Κορέα με πυρηνικά όπλα να απειλεί τις ακτές των ΗΠΑ ή ακόμη… οποιαδήποτε άλλη χώρα», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Παράλληλα σημείωσε πως όταν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αποφασίσει να αναλάβει δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα για τις εκτοξεύσεις πυραύλων, οι ενέργειες του θα είναι ξεκάθαρες και αποφασιστικές.

Πηγή: Ρόιτερς, Σπούτνικ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος