Κύπρος: Εμβληματική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Θεοχάρη Λαλάκο θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 22/3 στις 11 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου. Κατά τη συνάντηση ο κ. Πρέσβης θα επιδώσει συμβολικά στον κ. Υπουργό αντίγραφο της σημαίας των Κυπρίων αγωνιστών της επανάστασης του 1821.

Κύπρος: Εμβληματική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εορτασμών Κύπρου διοργανώνει εμβληματική εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, στις 6.30 μ.μ., θα προβάλλεται τηλεοπτικά από το ΡΙΚ1 και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμών Κύπρου, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Θεοχάρης Λαλάκος. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Καθηγητής Πασχάλης Κιτροµηλίδης, Ακαδημαϊκός και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραµµάτων και Τεχνών, με θέμα «Ο Οραματισμός της Ελευθερίας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί, επίσης, σύντομο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κύπρος 1821-2021» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γεωργιάδη. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το έργο για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων «Της Κύπρου Φως του Εικοσιένα» του Κωνσταντίνου Στυλιανού σε ποίηση Κυριάκου Χαραλαμπίδη.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος