Κρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά τις αποτάξεις (video)

Εκκαθαρίσεων συνέχεια από τον Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα συνεδριάζει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο για τις κρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Συνολικά, 1684 στελέχη του στρατού απομακρύνονται από τις τάξεις του στρατεύματος, ενώ με Προεδρικό Διάταγμα κλείνουν πάνω από 130 κανάλια, εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός οι μαζικές εκκαθαρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί

Στο μεταξύ η  Τουρκία συνεχίζει τις πιέσεις της προς τις ΗΠΑ για την  έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν καθώς  όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ  λαμβάνει πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας, τον οποίο κατηγορεί ότι διοργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μπορεί να φύγει από την κατοικία του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μποζντάγ δήλωσε στο Habertutk TV πως ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν μπορεί να διαφύγει στην Αυστραλία, στο Μεξικό, στον Καναδά, στη Νότια Αφρική ή στην Αίγυπτο.

Παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν  σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο  συνεχίζονται  και οι συγκρούσεις των Κούρδων ανταρτών  με τον τακτικό στρατό. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν εξερράγη μια βόμβα. Πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο από Κούρδους μαχητές καθώς το όχημα των θυμάτων  βρισκόταν σε μια λεωφόρο κοντά στην πόλη Σίιρτ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος