Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι καλά στην υγεία του

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, απορρίπτοντας τις φήμες ότι δεν είναι καλά.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν εικασίες στη Δύση σχετικά με την υγεία του προέδρου τους τελευταίους μήνες, αλλά οι αναφορές ότι είναι άρρωστος δεν είναι «παρά ψέματα».

Ο Πούτιν έβηξε κατά τη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του την Τετάρτη, με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax να αναφέρει ότι είχε κρυώσει ελαφρά κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ιράν την προηγούμενη ημέρα.

«Είχε πολύ ζέστη στην Τεχεράνη χθες, συν 38 (βαθμούς Κελσίου), και ο κλιματισμός ήταν πολύ δυνατός εκεί. Γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη», ανέφερε ο 69χρονος Πούτιν.

Οι εικασίες για την υγεία του έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, ιδίως από τότε που  φωτογραφήθηκε σε συναντήσεις με ξένους και Ρώσους αξιωματούχους να κάθεται στις άκρες μακρών τραπεζιών ως προληπτικό μέτρο κατά του COVID. Κατά καιρούς έχει επίσης εμφανιστεί να περπατάει κάπως «άκαμπτα».

Ερωτώμενος για το θέμα κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ για την ασφάλεια στις ΗΠΑ στο οποίο δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου η εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι ο Πούτιν είναι «εντελώς υγιής».

Πηγή: Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος