Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν παραιτήθηκε από τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Η Ρωσία δεν παραιτήθηκε από τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία που θα επέλυαν την τρέχουσα σύγκρουση. Το επίσημο Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για διάλογο.

«Ούτε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έχουν μιλήσει ποτέ για το κλείσιμο αυτών των θυρών, υπάρχουν δυνατότητες διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Κιέβου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug, αν και ο Λαβρόφ είπε πρόσφατα ότι στην παρούσα κατάσταση οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν νόημα.

Υπενθύμισε ότι ακόμη και οι πρώτοι γύροι ειρηνευτικών συνομιλιών την άνοιξη, οι οποίοι διεξήχθησαν στη Λευκορωσία, «έδειξαν ακριβώς την απουσία της επιθυμίας της ουκρανικής πλευράς να συζητήσει σοβαρά οτιδήποτε».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη ότι οι ουκρανικές αρχές αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες, αν και είχαν ουσιαστικά επιτευχθεί, και ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από την επιθυμία των συμβαλλομένων μερών να εκπληρώσουν τις συμφωνίες που επετεύχθησαν.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος