Ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ

Κατά τουλάχιστον 32.076 αυξήθηκαν την Κυριακή τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, φθάνοντας πλέον τα 6,01 εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών. Το τελευταίο 24ωρο ακόμη 360 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 183.133 νεκρούς στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, όσο και ως προς των θανάτων.

Το υπουργείο υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 566 θανάτους και 16.158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, έχει πλέον καταγράψει επίσημα 120.828 θανάτους επί συνόλου 3.862.311 μολύνσεων.

Ακόμα 339 θάνατοι και 4.129 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Κυριακή στο Μεξικό, με τον απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται σε 64.158 νεκρούς επί συνόλου 595.841 περιπτώσεων μόλυνσης.

Η κυβέρνηση της χώρας, όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στην υφήλιο, επισημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Ξεπέρασαν τα 600.000 τα κρούσματα μόλυνσης στην Κολομβία και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 19.400. Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε είχε επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα στα τέλη Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη χαλαρώσει, αίρονται σήμερα Δευτέρα, με τη χώρα να εισέρχεται σε φάση «επιλεκτικής» καραντίνας περιοχών με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα Μπογκοτά βρίσκονται σε επίπεδο πληρότητας 73%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Στην πρωτεύουσα εντοπίζεται πάνω από το ένα τρίτο των κρουσμάτων στην Κολομβία.

Η κυβέρνηση της Χιλής γνωστοποίησε την Κυριακή ότι έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 409.974 κρούσματα μόλυνσης και 11.244 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19.

Τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 1.966 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και σημειώθηκαν 63 θάνατοι.

Περισσότερα από 78.500 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψε η Ινδία το τελευταίο 24ωρο, αριθμό λίγο χαμηλότερο από το παγκόσμιο θλιβερό ρεκόρ που ανακοίνωσε την προηγουμένη.

Την Κυριακή, το Νέο Δελχί κατέγραψε 78.761 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την 17η Ιουλίου στις ΗΠΑ, με 77.638 νέα κρούσματα.

Η Ινδία, η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, καταγράφει καθημερινά τον υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στον κόσμο από την 7η Αυγούστου, ξεπερνώντας τους ημερήσιους αριθμούς τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Βραζιλίας.

Με 3,62 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά, η Ινδία πλησιάζει με ταχύ ρυθμό τις δύο χώρες σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων, αλλά καταγράφει συγκριτικά χαμηλότερο αριθμό νεκρών.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 971 τις προηγούμενες 24 ώρες και έφθασαν συνολικά τους 64.469, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ινδίας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται μετά τη χαλάρωση από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι των έκτακτων μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με σκοπό να υπάρξει επανεκκίνηση της ινδικής οικονομίας.

Ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ
AP Photo/Bebeto Matthews

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας –επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα– κατέγραψε 41 θανάτους και 73 νέα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Έως τώρα στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 652 θάνατοι επί συνόλου σχεδόν 26.000 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 610 και ανέρχεται σε 242.381, καταγράφουν σήμερα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά τρεις στους 9.298.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 230 κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται πλέον σε 98.727. Πρόκειται για την πέμπτη ημέρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε τα 200 από την 1η Αυγούστου. Άλλοι 23 ασθενείς υπέκυψαν, με αποτέλεσμα 5.399 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Ιορδανία κατέγραψε την Κυριακή 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτεια του χασεμιτικού βασιλείου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 1.966 επί του παρόντος, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 15 στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Η Ιορδανία καταγράφει αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης τις τελευταίες δέκα ημέρες, γεγονός που εξώθησε τις αρχές να καταστήσουν αυστηρότερη τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που ξεκινά πλέον στις 23:00 αντί για τη 01:00, αλλά και να επιβάλουν lockdown στην πρωτεύουσα Αμάν για μία ημέρα, την Παρασκευή.

Αξιωματούχοι αποφάσισαν επίσης να καθυστερήσει η επανέναρξη των επιβατικών πτήσεων, που αναμενόταν να γίνει τον τρέχοντα μήνα, μειώνοντας τις πιθανότητες ταχείας ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, που έχει βαρύ χρέος.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 555 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 114.020. Άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τα 919.

Την Κυριακή, οι εργαζόμενοι στα μικροβιολογικά εργαστήρια κατέβηκαν σε απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χαμηλούς μισθούς και τον ολοένα βαρύτερο φόρτο εργασίας.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 17 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έναντι 9 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα».

Πρόκειται για την 15η συνεχόμενη ημέρα που δεν ανακοινώνεται κανένα κρούσμα μετάδοσης του ιού στη χώρα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.048 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος