Κίνδυνος δημιουργίας δυο διαφορετικών κόσμων στην Αμερική λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Για τον κίνδυνο δημιουργίας δύο τελείως διαφορετικών κόσμων εντός της Αμερικής, μίλησε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι σχολιάζοντας την εμβολιαστική διστακτικότητα μεγάλου μέρους του πληθυσμού των ΗΠΑ, κυρίως στις αγροτικές νοτιοανατολικές και μεσοδυτικές πολιτείες.

Μισισίπι, Αλαμπάμα, Αρκάνσο, Γουιόμινγκ, και Λουιζιάνα έχουν εμβολιάσει λιγότερο από το 35% των πληθυσμών τους και οι ειδικοί προβλέπουν ότι αν τα ποσοστά δεν αυξηθούν θα υπάρξει έξαρση τις επόμενες εβδομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μισισίπι όπου έχει εμβολιαστεί μόλις το 29,7% το 90% των θανάτων που καταγράφηκαν τον μήνα Ιουνίου ήταν πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Σε εθνικό επίπεδο μόλις το 50% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 70% που είχε βάλει ως στόχο ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξαγγέλλοντας προ μηνών την 4η Ιουλίου ως ημέρα της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από την πανδημία.

Ο κ. Φάουτσι προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον πληθυσμό που δεν έχει εμβολιαστεί και εξήγησε ότι “πρόκειται για μια εξέλιξη που μπορεί πολύ εύκολα να αποτραπεί, αρκεί να το πάρουν απόφαση αυτοί που σήμερα διστάζουν.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος