Κίνα για Κορεατικό: Να σταματήσουν οι ασκήσεις και να διακοπούν οι εκτοξεύσεις

Το θερμόμετρο της έντασης στην κορεατική χερσόνησο  προσπαθεί να ρίξει το δίδυμο, Κίνας και Ρωσίας.  Το πρόβλημα με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, θα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, είπε ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στην διάρκεια συνάντησης τους στον ΟΗΕ, ανακοίνωσε το κινεζικό ΥΠΕΞ.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν προτείνει την μη διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, ενώ σε αντάλλαγμα θα υπάρξει τερματισμός των πυραυλικών εκτοξεύσεων και πυρηνικών δοκιμών από την Βόρεια Κορέα.

Η πρόταση αυτή, δεν γίνεται αποδεκτή από την Ουάσινγκτον που τηρεί σκληρή γραμμή .

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει σήμερα  και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμικός για την απειλή της Βόρειας Κορέας, στην πρώτη ομιλία του στον ΟΗΕ, στρεφόμενος και κατά αυτών που κατά την άποψή του, βοηθούν την Πιονγιάνγκ. Όπως προϊδεάζει αξιωματούχος  του Λ .Οίκου, θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την απειλή από την Βόρεια Κορέα κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας όλων των χωρών που εκπροσωπούνται στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο ίδιος αξιωματούχος δεν απέκλεισε ο πρόεδρος Τραμπ  να κάνει αναφορά και στην Κίνα, καθώς έχει εξοργιστεί από την στάση του Πεκίνου, που δεν έχει ασκήσει την πλήρη επιρροή του στην Πιονγιάνγκ, για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σι νωρίτερα την Δευτέρα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την άσκηση των πιέσεων για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στον ΟΗΕ, αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση και κατά του Ιράν, ενώ θα δώσει έμφαση και στην έννοια της κρατικής κυριαρχίας, ως βάσης για την ανάπτυξη αμοιβαίων συνεργασιών με άλλες χώρες.

Από την άλλη μεριά, θα περιγράψει τις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, με έμφαση στην συνοριακή ασφάλεια, τις εμπορικές σχέσεις, αλλά και τις διεθνείς συμφωνίες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος