Καναδάς: Μεγάλη κινητοποίηση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Αναφορές ότι φυγαδεύτηκε ο Τριντό

Στον Καναδά, χιλιάδες οδηγοί φορτηγών συμμετείχαν στο κονβόι διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, χιλιάδες οδηγοί φορτηγών και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκε στο λόφο του Κοινοβουλίου το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών σχετικά με τα εμβόλια κατά της  COVID-19 και άλλων περιορισμών για τη δημόσια υγεία. 

Σύμφωνα με το Reuters, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν μια δυναμική αλλά ειρηνική διαμαρτυρία το Σάββατο στην Οτάβα ενάντια στις εντολές του Τζάστιν Τριντό για το εμβόλιο κατά της COVID-19, στους δρόμους και μπροστά στο κοινοβούλιο.

Το επονομαζόμενο «Κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως μια συγκέντρωση φορτηγατζήδων ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους διασυνοριακούς οδηγούς, αλλά μετατράπηκε σε μια διαδήλωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας με έντονο αντιεμβολιαστικό χαρακτήρα.

Η βίαιη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε από ορισμένους από τους υποστηρικτές της πορείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν όψει της διαμαρτυρίας κινητοποίησε την αστυνομία ενώ για λόγους ασφαλείας ο Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στην Οτάβα, σύμφωνα με το CBC. Το γραφείο του πάντως ανέφερε ότι δεν σχολιάζει θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Τριντό δήλωσε ότι το κομβόι αντιπροσωπεύει μια μικρή περιθωριακή μειοψηφία που δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των Καναδών.

Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, που είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και εκτείνονται σε σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα.

Πηγές: ΕΡΤ/ Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος