Καμπότζη: Σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα – Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Μάχη ενάντια στην πανδημία δίνει η Καμπότζη, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα ήταν 730, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Η Καμπότζη έχει καταγράψει έναν από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο, αλλά το πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας στη χώρα που εντοπίστηκε αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει την άνοδο των κρουσμάτων σε 14.520, ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 103.

“Η COVID-19 εξακολουθεί να μας απειλεί. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να επαγρυπνείτε τηρώντας τα μέτρα υγιεινής, κοινωνικών αποστάσεων και να μην βγαίνετε από το σπίτι σας καθώς υπάρχει σοβαρή εξάπλωση στην κοινότητα στη χώρα μας, τις γειτονιές μας και τον κόσμο”, αναφέρει η υπηρεσία ελέγχου μεταδοτικών νόσων της Καμπότζης σε ανάρτησή της σήμερα στο Facebook.

Η πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, η οποία έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, βρίσκεται σε λοκντάουν ως τις 5 Μαΐου και έχει χαρακτηρίσει κάποιες περιοχές “κόκκινες ζώνες”, στις οποίες απαγορεύεται στους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος