Καμπούλ: Καμικάζι ανατινάχθηκε σε σιιτικό τέμενος-Δεκάδες νεκροί

Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε ένα σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ. “Έχουμε 20 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες” ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστά, Μοχάμαντ Ισμαήλ Καβούσι. Την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ

Η επίθεση στο τζαμί διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και τελείωσε αργά το απόγευμα.

“Δύο ινγκιμάσι του Ισλαμικού Κράτους εξαπολύουν επίθεση σε χουσεϊνίγια (σ.σ. σιιτικός χώρος λατρείας) στον τομέα του Χάιρ χάνα, στην αφγανική πόλη Καμπούλ” ανέφερε το προπαγανδικό όργανο του ΙΚ, το “πρακτορείο” Amaq. Με τον όρο “ινγκιμάσι” οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν εκείνους που μάχονται με όπλα αλλά είναι και ζωσμένοι με εκρηκτικά τα οποία πυροδοτούν ως ύστατη λύση.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν οι δράστες ήταν τρεις και όλοι τους σκοτώθηκαν από την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο τέμενος τη στιγμή της επίθεσης. Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας “ανατινάχθηκε μέσα στο κτίριο”.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι ένοπλοι πέταξαν χειροβομβίδες μέσα στο τέμενος και στη συνέχεια εισήλθαν σε αυτό.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι πιστοί συγκεντρώνονταν για τη μεσημεριανή προσευχή κατά τη σημερινή ιερή μέρα του ισλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος