Κ. Βλάσης στο Πρώτο: Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί ηθικό χρέος (audio)

«Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων είναι και ενεργός και συνεχής. Η προάσπιση της ιστορικής μνήμης αποτελεί ηθικό, ιστορικό και εθνικό χρέος», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο Μπάιντεν, σημείωσε πως «η Ελληνική πλευρά έχει ζητήσει πολλές φόρες από την Τουρκιά να αναλάβει τις ευθύνες της». «Στόχος μας», πρόσθεσε ο κ. Βλάσης «είναι μέσα από μια εθνική στρατηγική και μεθοδικά να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων και σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

«Η Ελληνική Βουλή το 1994 αναγνώρισε τη γενοκτονία», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «το ίδιο έπραξαν και η Κύπρος, η Σουηδία, η Αρμενία αλλά και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και κάποιες δημοκρατίες της Ρωσίας». Τέλος, για το Κυπριακό και την άτυπη πενταμερή, ο κ. Βλάσης εκτίμησε ότι δεν περιμένει ούτε θετικό ούτε αρνητικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό ας «κρατάμε μικρό καλάθι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος