Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το λιμάνι της Γάζας

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της εξαπέλυσαν επιδρομή την Παρασκευή το βράδυ ενάντια στο κύριο λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας, με Παλαιστίνιους αξιωματούχους να αναφέρουν ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη βομβάρδισαν δύο πλοία, χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Σε 44 νεκρούς, ανέρχεται ο απολογισμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά τη διαμαρτυρία “επιστροφής”.

Θα πρόκειται για τον πρώτο βομβαρδισμό ισραηλινών αεροσκαφών στην περιοχή έπειτα από τον πόλεμο του 2014.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «στοχοθέτησαν δύο πλοία στο λιμάνι της Γάζας», υπογράμμισε μια ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Λωρίδας της Γάζας, που διοικείται από την Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αεροσκάφη του «στοχοθέτησαν έξι στρατιωτικούς στόχους που ανήκαν στις ναυτικές δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας». Δεν διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση ποια ήταν τα ακριβή σημεία των βομβαρδισμών.

Δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς εμπόδισαν δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

Χθες, 5η συνεχόμενη Παρασκευή των κινητοποιήσεων για την «πορεία της επιστροφής», με την οποία οι Παλαιστίνιοι επικαλούνται το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα εδάφη απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας την 30η Μαρτίου, ανέρχεται σε 44.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος