Ισπανία: O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στηρίζει την ευρωπαϊκή καμπάνια “Re-Open EU”

Μόνο μια ισχυρή και συντονισμένη πολιτική δράση θα επιτρέψει στην Ευρώπη να ξανανοίξει τον τουρισμό την θερινή περίοδο. Ο Zurab Pololikashvili, γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), που εδρεύει στην Μαδρίτη, τόνισε για άλλη μια φορά την σημασία της συνεργασίας, υποδεχόμενος στη Μαδρίτη τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, σε μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στην αναζήτηση κοινής αντίδρασης στην τρέχουσα κρίση και την πρόταση σχεδίων για την επανεκκίνηση του τουρισμού, ένα ζωτικό ζήτημα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πτώση κατά 85% στις αφίξεις τουριστών σε ολόκληρη την Ευρώπη στις αρχές του 2021, ο Π.Ο.Τ. επεσήμανε ότι η Ευρώπη μπορεί να δώσει ένα παράδειγμα παγκοσμίως με την επανενεργοποίηση του τουριστικού τομέα. Η τεράστια κοινωνικοοικονομική σημασία που έχει ο τουρισμός για την Ευρώπη σημαίνει ότι τα οφέλη που θα συνοδεύσουν την επανενεργοποίησή του για την ευρωπαϊκή υψηλή σεζόν μπορούν να γίνουν αισθητά πολύ πέρα ​​από τον ίδιο τον τουριστικό τομέα. Ο κ. Pololikashvili επέμεινε στην ανάγκη εναρμόνισης των πρωτοκόλλων και των ψηφιακών λύσεων ώστε να καταστούν δυνατά και ασφαλή τα διεθνή ταξίδια.

Ο Π.Ο.Τ. αναγνώρισε την συμβολή της Κομισιόν για την προώθηση της έναρξης του «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού», αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να ενεργοποιήσει εκ νέου τον τουρισμό σε διάφορους προορισμούς. Ταυτόχρονα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, αναγνωρίζει τις προθέσεις της Κομισιόν στη στήριξη των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, καθώς και την πρόσφατη κυκλοφορία της ιστοσελίδας “Re-Open EU” και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, τα οποία συμπληρώνουν και στις δύο περιπτώσεις αποτελεσματικά την παγκόσμια εκστρατεία της UNWTO.

Όπως τόνισε ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού: “Σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκατομμύρια άνθρωποι και επιχειρήσεις εξαρτώνται από τις σωστές αποφάσεις που λαμβάνονται ώστε ο τουρισμός να ξαναρχίσει. Η σημερινή επίσκεψη του κ. Σχοινά καταδεικνύει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ευημερία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα περισσότερο από ποτέ , ο τουρισμός χρειάζεται ισχυρή πολιτική υποστήριξη και κοινή δράση. Η εναρμόνιση των ταξιδιωτικών και υγειονομικών κανονισμών είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αναζωογόνηση του τουρισμού“.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι: «Με εμβόλια και καλύτερη διαχείριση της κρίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Το άνοιγμα των συνόρων θα έχει επιπτώσεις πέρα ​​από τον τουρισμό: θα ενισχύσει την παγκόσμια ανάκαμψη της Ευρώπης. Και η Ευρώπη δεν θα ανακάμψει μόνη της. Η Ευρώπη είναι μέρος του κόσμου και είμαστε έτοιμοι να βρούμε έναν τρόπο ώστε το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό να συνδυαστεί από κοινού με άλλες λύσεις που παρέχονται από χώρες ή ομάδες χωρών εκτός της ΕΕ ».

Ανταπόκριση από Μαδρίτη Θεοδώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος