Ισχυρή έκρηξη στην καρδιά της Τύνιδας

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο κέντρο της Τύνιδας, πρωτεύουσας της Τυνησίας, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μία γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε έξω από ένα ξενοδοχείο και κοντά σε οχήματα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ αστυνομικοί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομοκρατική».

Η Τυνησία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έχει βελτιώσει τα επίπεδα ασφαλείας έπειτα από σειρά επιθέσεων με στόχο τουρίστες, που προκάλεσε σχεδόν την κατάρρευση του τομέα πριν από τρία χρόνια.

Στις 18 Μαρτίου 2015, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σύλληψης ομήρων στο εθνικό μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ένοπλος σκότωσε 38 ανθρώπους σε μια παραλία και ένα ξενοδοχείο κοντά στη Σους (ανατολικά).

Στις 24 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Τύνιδας εναντίον λεωφορείου της προεδρικής φρουράς είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 12 μελών της υπηρεσίας αυτής.

Από τότε δεν έχουν σημειωθεί επιθέσεις τέτοιας κλίμακας, ωστόσο η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και οι αρχές ανησυχούν για τους μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Λιβύη.

Η Τυνησία είναι μία από τις ελάχιστες δημοκρατίες στον αραβικό κόσμο και η μοναδική χώρα που απέπεμψε έναν απολυταρχικό ηγέτη στη διάρκεια των λαϊκών εξεγέρσεων που ονομάστηκαν Αραβική Άνοιξη το 2011 χωρίς να προκληθεί μεγάλης κλίμακας αναταραχή ή εμφύλιος πόλεμος.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος