Ιράκ: Αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις – Απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο

Στο Ιράκ, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφάλειας ενώ φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Συνολικά, πάνω από 250 Ιρακινοί σκοτώθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, την οποία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεωρεί διεφθαρμένη. Και αυτό παρά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μαχντί ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί αν βρεθεί αντικαταστάτης. Ωστόσο οι διαδηλωτές επιμένουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό και ζητούν την παραίτηση όλης της πολιτικής ελίτ που κυβερνά τη χώρα.

Στη σιιτική πόλη Κερμπάλα τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να πυρπολήσουν το προξενείο του Ιράν.

Στη συνέχεια συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο της Βαγδάτης μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης που έκαναν χρήση πραγματικών σφαιρών για πρώτη φορά από τις 24 Οκτωβρίου. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν ως αργά το βράδυ, κυρίως στις γέφυρες που οδηγούν στην πρεσβεία του Ιράν, την έδρα της κυβέρνησης και τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης

Οι αρχές του Ιράκ μπλόκαραν ξανά τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη την πρόσβαση στο ίντερνετ στη Βαγδάτη και στο νότιο τμήμα της χώρας όπου συνεχίζεται το κίνημα διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος