ΗΠΑ: Συνελήφθη η σύζυγος του «Ελ Τσάπο»

Η Έμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, 31 ετών, σύζυγος του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον και κατηγορείται για συμμετοχή σε δίκτυο που “πλημμύρισε την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών με ποσότητες κοκαΐνης, μαριχουάνας και ηρωίνης”.

Η Αϊσπούρο, που έχει διπλή υπηκοότητα, μεξικανική και αμερικανική, αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή.

Ο σύζυγός της, συνιδρυτής του καρτέλ Σιναλόα, που θεωρείτο για καιρό ο ισχυρότερος βαρόνος των ναρκωτικών στον κόσμο, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη στις Ηνωμένες Πολιτείες για διακίνηση ναρκωτικών.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε αναλάβει να διενεργήσει έρευνα για τη νεαρή, η οποία παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του συζύγου της το 2019.

Η κατά 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο», δέχτηκε πρόταση γάμου στα 18 της ενώ είχε κερδίσει τον διαγωνισμό ομορφιάς της Σιναλόα. Κόρη εμπιστου “υπολοχαγού” του δικτύου του «Ελ Τσάπο» φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του άντρα της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε στοά ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα. Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές.

Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια, όπως και η μητέρα τους.

Ο «Ελ Τσάπο» έχει 19 παιδιά από διάφορες συζύγους και ερωμένες, ενώ εκτίει την καταδίκη του σε ισόβια στην πιο ασφαλή φυλακή των ΗΠΑ, την ADX Florence στο Κολοράντο.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ελάχιστες επαφές της επιτρέπει με τον άντρα της — της έχει απαγορεύσει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ενώ έχει απαγορευθεί επίσης να μιλούν στο τηλέφωνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος