ΗΠΑ: Νέα παρέμβαση Μενέντεζ για τα Βαρώσια

Την ανάληψη δράσης εκ μέρους του Προέδρου Μπάιντεν για να ανακοπεί η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, ζητεί ο Γερουσιαστής Μενέντεζ με επιστολή που θα επιδοθεί στον Λευκό Οίκο τις επόμενες ημέρες. Η επιστολή έχει ήδη προωθηθεί στην Γερουσία όπου εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει την στήριξη αρκετών νομοθετών.

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο (κατά την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος προετοιμάζει θριαμβευτική εμφάνιση στα κατεχόμενα) ο κ. Μενέντεζ και άλλοι κορυφαίοι γερουσιαστές ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και πυγμής και να ανακόψει την επιθετικότητα και τους σχεδιασμούς Ερντογάν.

Στην επιστολή (την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπογράφουν ήδη αρκετοί σημαντικοί γερουσιαστές) αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου θα οξύνει περαιτέρω την ήδη απαράδεκτη κατάσταση, συνεπώς δεν πρέπει να γίνει.

Σε σχέση με τα Βαρώσια (στα οποία γίνεται εκτενής αναφορά) τονίζεται ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η επιβολή νέων τετελεσμένων, ενώ το άνοιγμα τους θα πρέπει, όπως λένε εμφατικά οι γερουσιαστές, να επιφέρει κυρώσεις σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος