ΗΠΑ: Νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας

Νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Άγκυρας προκαλεί η εξειδίκευση των κυρώσεων από το το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρόλο που ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη.

Έχουμε λοιπόν τις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες να υφίστανται σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις σε εξαγωγές, συμφωνίες, χορήγηση κάθε είδους αδειών και εξουσιοδοτήσεων και συναλλαγές με αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και τον πρόεδρο τους και τρία υψηλόβαθμα στελέχη να μπαίνουν στο στόχαστρο με πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση όλων των συναλλαγών με αμερικανικές τράπεζες και απαγόρευση εισόδου στην Αμερική.

Εκτιμάται εδώ στην Ουάσιγκτον ότι αυτές οι κυρώσεις που τίθενται σε ισχύ αύριο, θα πλήξουν σημαντικά τον αμυντικό τομέα της Τουρκίας, επιδεινώνοντας περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία και παρατείνοντας το αδιέξοδο για τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν την απόλυτη στήριξη Λευκού Οίκου και γραφειοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου θεωρούν ότι στο θέμα των S400 δεν υπάρχει καμία απολύτως μέση λύση.

ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος