ΗΠΑ κατά Ρωσίας: Απελάσεις διπλωματών και κυρώσεις σε 32 οντότητες & πρόσωπα (video)

Νέα δέσμη κυρώσεων κυρώσεων επιβάλουν στη Ρωσία οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την προσπάθεια της Μόσχας για ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον 32 προσώπων και οντοτήτων της Ρωσίας. Επίσης, απελαύνονται 10 Ρώσοι διπλωμάτες από την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον μεταξύ των οποίων και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών. Την ίδια στιγμή στο στόχαστρο μπαίνει και το χρέος της Ρωσίας σε ρούβλια και σε άλλα νομίσματα με κυρώσεις και εκεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέψει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στο πλαίσιο του προεδρικού διατάγματος, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών απαγορεύει στους αμερικανικούς οικονομικούς θεσμούς να αγοράζουν απευθείας ρωσικά ομόλογα μετά τις 14 Ιουνίου. Επιβάλλει επίσης κυρώσεις σε έξι ρωσικές τεχνολογικές εταιρείες που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Μόσχας στον κυβερνοχώρο .

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Απόκης, η κυβέρνηση Μπάιντεν οξύνει ιδιαίτερα την κατάσταση κι αναμένεται η αντίδραση από πλευράς Πούτιν και Μόσχας.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό Άρθρο: Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν 10 απελάσεις Ρώσων διπλωματών και κυρώσεις εναντίον ρωσικών επιχειρήσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος