ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον αναστέλλει για ένα χρόνο τους δασμούς στον ουκρανικό χάλυβα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναστείλουν τους δασμούς στον ουκρανικό χάλυβα για ένα χρόνο για να στηρίξουν τις εξαγωγές της χώρας που πλήττεται από τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

«Η ουκρανική χαλυβουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομική ισχύ της χώρας, καθώς απασχολεί 1 στους 13 Ουκρανούς με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Ορισμένες από τις μεγαλύτερες κοινότητες χάλυβα της Ουκρανίας έχουν πληγεί περισσότερο από τη βαρβαρότητα του (Βλαντίμιρ) Πούτιν και το χαλυβουργείο της Μαριούπολης έχει γίνει σύμβολο της αποφασιστικότητας της Ουκρανίας να αντισταθεί στην επιθετικότητα της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι πολλά ουκρανικά χαλυβουργεία «συνέχισαν να πληρώνουν, να ταΐζουν και ακόμη και να προστατεύουν τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια των μαχών».

Καθώς ορισμένα ουκρανικά εργοστάσια έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή, η υποστήριξη των εξαγωγών τους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της Ουκρανίας, εκτιμά η αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Δεν μπορούμε απλώς να θαυμάζουμε το θάρρος και το πνεύμα του ουκρανικού λαού», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο στην ανακοίνωσή της.

«Πρέπει να το υποστηρίξουμε και να υποστηρίξουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες για την οικονομική ευημερία της Ουκρανίας».

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα μήνυμα προς τον λαό της Ουκρανίας ότι είμαστε αποφασισμένοι να τον βοηθήσουμε να ευδοκιμήσει απέναντι στην επιθετικότητα του (Βλαντίμιρ) Πούτιν», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος