ΗΠΑ: Επικρίσεις Μπλίνκεν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Σημαντική παρέμβαση υπέρ της Ελλάδος έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ.

Είπε χαρακτηριστικά «παρακολουθούμε με πραγματική ανησυχία τον τελευταίο χρόνο και κυρίως το τελευταίο διάστημα από τότε που αναλάβαμε την διακυβέρνηση, ορισμένες από τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα από την Τουρκία, όσον αφορά διάφορους ισχυρισμούς της και είναι πολύ σημαντικό οι ΗΠΑ να ορθώσουν ανάστημα και να εμπλακούν στην προώθηση της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της εδαφική ακεραιότητας όλων των μερών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και να επιμείνουμε ότι τυχόν διαφορές που προκύπτουν πρέπει να επιλύονται ειρηνικά, διπλωματικά, όχι στρατιωτικά, όχι μέσω προκλητικών ενεργειών.

Έχουμε καταδικάσει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις της ως σύμμαχου του ΝΑΤΟ στο θέμα των S-400 και περιλαμβάνουν προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας, όπως παραβιάσεις του εναέριου χώρου».

Δείτε τη συζήτηση εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος