Μακελειό στο Τέξας: Νεκροί 14 μαθητές και ένας δάσκαλος από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο

Ένοπλος σκότωσε 14 μαθητές και έναν δάσκαλο σε ένα δημοτικό σχολείο στο Νότιο Τέξας, ανέφερε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ. Σύμφωνα με τον Άμποτ, νεκρός έπεσε και ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, μάλλον από πυρά αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο. Ο Άμποτ λέει ότι ο δράστης κουβαλούσε περίστροφο και πιθανώς καραμπίνα. «Πυροβόλησε και σκότωσε φρικτά, ακατανόητα, 14 μαθητές και έναν δάσκαλο. Ο κ. Ράμος, ο δράστης, είναι νεκρός επίσης και πιστεύεται ότι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον σκότωσαν», δήλωσε ο Άμποτ. Νωρίτερα, οι πρώτες αναφορές από αξιωματούχους νοσοκομείων έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και 13 παιδιά τραυματίες. Το περιστατικό συνέβη στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο.

Μακελειό στο Τέξας: Νεκροί 14 μαθητές και ένας δάσκαλος από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο
Law enforcement personnel stand next to an armored vehicle outside Robb Elementary School following a shooting, Tuesday, May 24, 2022, in Uvalde, Texas. (AP Photo/Dario Lopez-Mills)

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο ή λεωφορείο στο νοσοκομείο Uvalde Memorial Hospital, ανέφεραν αρχικά αξιωματούχοι από το νοσοκομείο του Uvalde.

Ένα άλλο νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, δήλωσε ότι μια 66χρονη γυναίκα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Uvalde Consolidated Independent School District είχε δηλώσει ότι αναφέρθηκε ενεργός δράστης στο δημοτικό σχολείο Robb, το οποίο αριθμεί κάτι λιγότερο από 600 μαθητές.

Νωρίτερα, η περιφέρεια είχε δηλώσει ότι όλα τα σχολεία της περιφέρειας είχαν αποκλειστεί λόγω πυροβολισμών στην περιοχή.

Πηγή: Associated Press, Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος