ΗΠΑ: Δεκάχρονη κατηγορείται για φόνο 2ου βαθμού

Ένα 10χρονο κορίτσι στην κεντρική Φλόριντα συνελήφθη την Τρίτη, περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου οι αρχές δήλωσαν ότι πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα που είχε τσακωθεί με τη μητέρα της.

Το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο δήλωσε ότι το κορίτσι αντιμετωπίζει κατηγορία για φόνο δευτέρου βαθμού. Τέθηκε υπό κράτηση και τοποθετήθηκε σε τοπικό κέντρο δικαιοσύνης ανηλίκων.

Η μητέρα του κοριτσιού συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παραμέλησης ανηλίκου, της αμελούς φύλαξης πυροβόλου όπλου και της επίθεσης με πυροβόλο όπλο, δήλωσαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι η μητέρα τσακώθηκε με την Lashun Rodgers, 41 ετών, την Ημέρα Μνήμης έξω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Η μητέρα έδωσε στην κόρη της μια τσάντα και το κορίτσι πήρε το όπλο από την τσάντα και πυροβόλησε δύο φορές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Rodgers πέθανε αργότερα σε νοσοκομείο.

Τα αρχεία ανηλίκων στη Φλόριντα είναι ως επί το πλείστον εμπιστευτικά, οπότε δεν είναι γνωστό αν το κορίτσι έχει δικηγόρο. Τα διαδικτυακά αρχεία δείχνουν ότι στη μητέρα διορίστηκε δικηγόρος από το γραφείο του δημόσιου συνήγορου, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος