ΗΠΑ: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ

 Ουάσιγκτον – Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη 

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας αρχίζει σήμερα στην Μινεάπολη η δίκη του  Derek Chauvin  Ντέρεκ Τσάβιν, του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζόρτζ Φλόιντ πριν από 10 μήνες, πυροδοτώντας το σφοδρό κύμα διαδηλώσεων που συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική και έμεινε στην ιστορία ως Black Lives Matter.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός και οι συνήγοροι υπεράσπισης θα υποστηρίξουν, ότι ο Φλόιντ πέθανε από άλλα αίτια που σχετίζονται με την χρόνια χρήση ναρκωτικών και όχι από την πίεση που άσκησε επί 8 λεπτά στον λαιμό του με το γόνατο ο αστυνομικός.

Τα οπτικά ντοκουμέντα όμως από την στιγμή του θανατηφόρου περιστατικού, οι εκκλήσεις του Φλόιντ προς τον αστυνομικό να πάρει το γόνατο του, γιατί όπως έλεγε επανειλημμένως “δεν μπορώ να αναπνεύσω” και οι δεκάδες μάρτυρες, είναι καταπέλτης για τον πρώην αστυνομικό.

Η δίκη που θα μεταδίδεται ζωντανά, αναμένεται να διαρκέσει 4 εβδομάδες. Έξι άνδρες και εννέα γυναίκες έχουν επιλέγει ως ένορκοι και αν τελικά καταδικάσουν τον πρώην αστυνομικό θα αντιμετωπίσει έως 40 χρόνια φυλάκισης για φόνο δεύτερου βαθμού, έως 25 χρόνια για φόνο τρίτου βαθμού και έως 10 χρόνια για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος