ΗΠΑ: Άρχισε η εκπαίδευση 50 Ουκρανών στρατιωτικών στα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Howitzer

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει την εκπαίδευση 50 Ουκρανών στρατιωτικών συμβούλων στα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Howitzer, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου. Η εκπαίδευση που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, σε περιοχή που για λόγους ασφαλείας δεν ανακοινώνεται.

Η Ουάσιγκτον έστειλε, παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις, ακόμη 4 αεροσκάφη με νέο αμυντικό υλικό μέσα σε μόλις 24 ώρες. Για την ακρίβεια η βοήθεια όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αποστέλλεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ουκρανία έχει προσθέσει στον στόλο της 20 μαχητικά αεροσκάφη. Αυτό κατέστη εφικτό καθώς η Δύση έστειλε ανταλλακτικά και αναγκαία εξαρτήματα για την επιδιόρθωση ήδη υπαρχόντων αεροσκαφών τα οποία όμως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν συνομίλησε επί 45 λεπτά με τον κινέζο ομόλογο του Στρατηγό Γουι. Η πρώτη αυτή συζήτηση μεταξύ των δυο στρατηγών ήταν “καλή” σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος