Μ. Βρετανία: Το εμβόλιο της Pfizer εξουδετερώνει την βραζιλιάνικη παραλλαγή – Υποχωρεί η πανδημία

Array
Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, το αίμα από άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο Pfizer / BioNTech ήταν αποτελεσματικό έναντι μιας παραλλαγής του ιού που σχεδιάστηκε να φέρει τις ίδιες μεταλλάξεις με το P.1.

Στο παρελθόν, η Pfizer διαπίστωσε ότι το εμβόλιό της μπορεί να εξουδετερώσει άλλες εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές που βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν πει ότι η παραλλαγή του βραζιλιάνικου κορονοϊού δεν έχει φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αρκετούς αριθμούς για να παρουσιάσει σημαντική απειλή για τη διάθεση του εμβολίου, εν μέσω ενδείξεων ότι είναι έως και 2,2 φορές πιο μεταδοτική.

Κλείνουν τα νοσοκομεία Nightingale

Ο αγώνας της Βρετανίας ενάντια στην πανδημία σημειώνει πρόοδο, καθώς τα νοσοκομεία Nightingale στην Αγγλία κλείνουν τον επόμενο μήνα, εν μέσω αξιοσημείωτων μειώσεων στις νοσηλείες Covid-19, αριθμού θανάτων και κρουσμάτων.

Τα έκτακτα αυτά νοσοκομεία παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό άδεια στο μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επτά νοσοκομεία Nightingale χτίστηκαν στην Αγγλία ενώ το κέντρο Excel στο Λονδίνο επαναχρησιμοποιήθηκε ως εγκατάσταση 4.000 κλινών. Η κυβέρνηση παρείχε χρηματοδότηση το περασμένο καλοκαίρι για να διατηρήσει τα προσωρινά νοσοκομεία ανοιχτά μέχρι τον Μάρτιο.

Οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 ηλικίας 85 ετών και άνω στα νοσοκομεία της Αγγλίας έχουν μειωθεί κατά 90% από την κορύφωση του δεύτερου κύματος, από 863 εισαγωγές στις 12 Ιανουαρίου σε μόλις 90 στις 5 Μαρτίου.

Η πτώση αντικατοπτρίζει την συνδυαστική επίδραση του συνεχιζόμενου lockdown και ταυτόχρονα την διάθεση του εμβολίου Covid-19. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω ήταν από τις πρώτες ομάδες που ήταν επιλέξιμες για εμβόλιο και ορισμένοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος