Με ρωσικό πύραυλο Σογιούζ αναχώρησαν για Χριστούγεννα στο διάστημα, όπου και θα παραμείνουν τέσσερις μήνες, ο Αμερικανός, ο Ιάπωνας και Ρώσος αστροναύτης, νέοι ένοικοι του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ), που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος 400 χιλιομέτρων.
And LIFTOFF! @Anton_Astrey, @Astro_Maker and @Astro_Kanai are headed to the @Space_Station. Watch live: https://t.co/mzKW5uDsTi pic.twitter.com/1mbL9oQjU9
— NASA (@NASA) December 17, 2017
Η εκτόξευση έγινε στις 13.21′ (τοπική ώρα/09.21′ ώρα Ελλάδας) από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.
#СоюзМС07: Произошло выключение двигателя и отделение второй ступени. Есть сброс панелей хвостового отсека. pic.twitter.com/j0maKo0Y7z
— РОСКОСМОС (@roscosmos) December 17, 2017
Είναι το παρθενικό διαστημικό ταξίδι για τον Ιάπωνα Νορισίγκιε Κανάι (Νorishige Kanai), που εκπροσωπεί την Διαστημική Υπηρεσία Jaxa, αλλά και για τον 52χρονο Αμερικανό απεσταλμένο της NASA, Σκότ Τίνγκλ (Scott Tingle). Ο Αντόν Τσακλερόφ είναι πιο έμπειρος καθώς στα 45 του χρόνια βρίσκεται στην τρίτη του αποστολή στον διαστημικό σταθμό, μετά από παραμονή 165 ημερών το 2012 και 199 ημερών το 2014-2015.
Θα χρειαστούν δύο ημέρες για να φθάσουν οι τρεις αστροναύτες στον προορισμό τους, όπου βρίσκονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξάντερ Μισούρκιν και δύο Αμερικανοί.
ΠΗΓΗ:AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος