Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία

Array

Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη, όπως ανέφεραν ένας ηγέτης των αυτονομιστών και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα είναι μόλις η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο ηγέτης του Ντονέτεσκ Ντένις Πουσίλιν ανέφερε ότι ελπίζει να έχει μια «καρποφόρα συνεργασία» και καλή εμπορική σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Η «πρεσβεία» του Ντονέτσκ στη Μόσχα ανάρτησε μια φωτογραφία από μια τελετή κατά την οποία ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσόι παρέδωσε ένα «πιστοποιητικό αναγνώρισης» στην «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ, την Όλγα Μακέγιεβα.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η Πιονγκγιάνγκ είχε εκφράσει και την υποστήριξή της στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος