Η βασίλισσα Ελισάβετ λυπάται για όσα βίωσαν ο Χάρι και η Μέγκαν, λέει το παλάτι

Μετά από τα καταδικαστικά σχόλια του τύπου και τις πιέσεις το Mπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “Όλη η οικογένεια είναι λυπημένη που μαθαίνει την πλήρη έκταση της δυσκολίας των τελευταίων ετών για τον Χάρι και τον Μέγκαν

Τα ζητήματα που εγείρονται, ιδιαίτερα αυτά του ρατσισμού, είναι ανησυχητικά. Ενώ ορισμένες μνήμες μπορεί να διαφέρουν, αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά και θα ερευνηθούν ιδιωτικά από την οικογένεια.

Ο Χάρι, ο Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπητά μέλη της οικογένειας.”

Η ανακοίνωση σίγουρα καθησυχάζει το κοινό παγκοσμίως που παρακολουθεί στενά το θέμα και κρεμόταν από τα χείλη της βασίλισσας. Η επιστολή έχει την οικογενειακή θέρμη αλλά και τη διαβεβαίωση ότι το θέμα του ρατσισμού θα ερευνηθεί ιδιωτικά μέσα στην οικογένεια – που σημαίνει ότι βάζουν το καπάκι και κλείνουν το θέμα. Φαίνεται ότι δεν είχαν γνώση της έκτασης των προβλημάτων που αποκάλυψε ο Χάρι και η Μέγκαν και αυτό δείχνει την απόσταση που κρατούν από τους ισχυρισμούς του ζευγαριού.

Όμως και ο βρετανικός τύπος καλείται να απαντήσει στις κατηγορίες για άδικη και σε κάποιες περιπτώσεις δυσμενή συμπεριφορά απέναντι στη Μέγκαν.

Σημερινή δημοσκόπηση δείχνει ότι το ευρύ κοινό στέκεται διχασμένο με το 32% να θεωρεί ότι το ζεύγος αντιμετωπίστηκε δίκαια και επίσης το 32% ότι αντιμετωπίστηκε άδικα.

Η δημοφιλία της συνέντευξης επιβεβαιώθηκε και με τις τηλεθεάσεις χτες το βράδι όταν προβλήθηκε στο βρετανικό κανάλι ITV και στον ιστότοπο ITV Hub.

Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί και ο Μπόρις Τζόνσον παρακολούθησαν τη συνέντευξη. Η ζήτηση μάλιστα για παρακολούθηση στο διαδίκτυο ήταν τόσο μεγάλη που ο ιστότοπος ITV Hub.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος