Η Τουρκία θα δέχεται τουρίστες από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι χωρίς διαβατήρια εμβολιασμού

Κωνσταντινούπολη — Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δεχτεί ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι χωρίς να απαιτεί διαβατήρια εμβολιασμού.

Aνακοίνωσε, ακόμα, πρόγραμμα εμβολιασμού προτεραιότητας για υπαλλήλους σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις για την προσεχή τουριστική περίοδο.

Ο Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους Βρετανούς τουρίστες με ανοιχτές αγκάλες, όπως κάναμε με ασφάλεια το περασμένο καλοκαίρι».

» Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες συνοριακών ελέγχων με διεθνή στάνταρντ για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια σε όλη την Τουρκία θα είναι χαμηλού ρίσκου.

» Συνεργαζόμαστε με τις βρετανικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι απαραίτητες διαδικασίες θα τηρούν τα διεθνή στάνταρντ και θα είναι όσο το δυνατόν πιο επικαιροποιημένες.

»Δεν θα απαιτούμε διαβατήρια εμβολιασμού από ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό».

Ο τούρκος υπουργός πρόσθεσε: «Μετά τις 15 Απριλίου, θα εξετάσουμε ξανά τον αριθμό των κρουσμάτων, θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε να απαιτούμε αρνητικά τεστ PCR από Βρετανούς πολίτες που εισέρχονται στη χώρα».

«Αναμένω ότι δεν θα υπάρξει τέτοια απαίτηση από Βρετανούς επισκέπτες, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσει γρήγορα και εντυπωσιακά το πρόγραμμα εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό και ένα σημαντικό μέρος του θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος