Η Shopify απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού της

Η Shopify απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού της, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου σε 1.000 υπαλλήλους της, όπως ανέφερε πρώτη η Wall Street Journal. Σε υπόμνημα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Shopify, ο CEO Tobi Lütke αναφέρει ότι η εταιρεία «πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του εργατικού δυναμικού», η οποία επηρεάζει κυρίως όσους εργάζονται στις προσλήψεις, την υποστήριξη και τις πωλήσεις.

Ο Lütke σημειώνει ότι η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μειώνει επίσης τους «υπερεξειδικευμένους» και διπλούς ρόλους, καθώς και τις «ομάδες που ήταν βολικό να υπάρχουν αλλά απείχαν από την κατασκευή προϊόντων». Αποδίδει τις απολύσεις σε ένα λανθασμένο στοίχημα ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου θα συνέχιζε να αναπτύσσεται και μετά την πανδημία COVID-19.

Όπως επισημαίνει η WSJ, το εργατικό δυναμικό της Shopify αυξήθηκε από 1.900 άτομα το 2016 σε περίπου 10.000 το 2021 για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη ανάπτυξη. Όμως ο Lütke σημειώνει ότι τα πράγματα «επανέρχονται περίπου εκεί που υποδείκνυαν τα δεδομένα πριν από τον Covid».

«Το στοίχημα ήταν δική μου απόφαση και έκανα λάθος», γράφει ο Lütke. «Τώρα, πρέπει να προσαρμοστούμε. Κατά συνέπεια, πρέπει να αποχαιρετήσουμε σήμερα κάποιους από εσάς και λυπάμαι βαθύτατα γι’ αυτό».

Ο Lütke προσθέτει ότι οι απολυμένοι θα λάβουν αποζημίωση 16 εβδομάδων συν μία επιπλέον εβδομάδα για κάθε χρόνο που ο εργαζόμενος έχει εργαστεί στην εταιρεία. Η Shopify παρέχει επίσης επαγγελματική καθοδήγηση για να βοηθήσει τους απολυμένους να βρουν άλλη δουλειά, καθώς και ένα «επίδομα εκκίνησης» για την αντικατάσταση του φορητού υπολογιστή της εταιρείας που οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στην Shopify. Όταν το The Verge ζήτησε από τη Shopify να σχολιάσει, η εταιρεία παρέπεμψε στη δήλωση του Lütke.

Η Shopify δεν είναι παρά μία από μια σειρά εταιρειών που μειώνουν τις θέσεις εργασίας λόγω των συνεπειών της οικονομίας μετά την πανδημία. Η Netflix απέλυσε εκατοντάδες εργαζομένους μετά την αναφορά πτώσης των συνδρομητών, ενώ η Peloton απέλυσε περίπου 2.800 μέλη του προσωπικού της, καθώς η εταιρεία υπέστη μια σειρά από οργανωτικές αλλαγές.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων παλεύει επίσης με την οικονομική ύφεση, με εταιρείες κρυπτογράφησης όπως οι Coinbase, Gemini, BlockFi και Crypto.com να αντιμετωπίζουν απολύσεις. Εν τω μεταξύ, η Spotify, η Apple, Meta και Google είτε επιβραδύνουν τις προσλήψεις είτε σχεδιάζουν να το πράξουν.

Πηγή: theverge.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος