Η Ρωσία απειλεί με «κλιμάκωση» του πολέμου στην Ουκρανία αν η Δύση συνεχίσει να στέλνει όπλα στο Κίεβο

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η Βρετανία και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι δεσμεύουν περισσότερα όπλα για να βοηθήσουν τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του ΝΑΤΟ, “ιδιαίτερα” του Ηνωμένου Βασιλείου, κινδυνεύουν να παρατείνουν και να πυροδοτήσουν μια “νέα διάσταση” στον πόλεμο.

Είπε ότι η Ρωσία διαθέτει “τεράστιους πόρους” και παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη πάνω από ένα χρόνο, υποστήριξε ότι η χώρα του δεν έχει αρχίσει ακόμη να “δρα πολύ σοβαρά”.

Ο πρέσβης αντέδρασε επίσης στα αυξανόμενα στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας, ισχυριζόμενος ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Στη συνέχεια άλλαξε προσέγγιση και είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καμία εξουσία να ερευνούν εγκλήματα πολέμου.

Ο κ. Κελίν αναφέρθηκε στους “τεράστιους πόρους” της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι οι δυτικές προμήθειες όπλων στην Ουκρανία ενέχουν τον κίνδυνο να κλιμακώσουν τον πόλεμο σε “νέα διάσταση”.

Μιλώντας την Κυριακή στο BBC είπε ακόμα ότι “Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία” κι ότι “έχουμε τεράστιους πόρους.

‘Αργά ή γρήγορα, φυσικά, αυτή η κλιμάκωση μπορεί να πάρει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο“.

Πρόσθεσε ότι η διάρκεια της σύγκρουσης “εξαρτάται από τις προσπάθειες κλιμάκωσης του πολέμου που αναλαμβάνουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος