Η Μόσχα απέλασε τον Ναυτικό Ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας

Ως απάντηση στην απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών από την Πρεσβεία της Ρώμης, η Μόσχα προχώρησε από την μεριά της στην απέλαση του Ιταλού Ναυτικού Ακολούθου Άμυνας από την Πρεσβεία της Ιταλίας στη Μόσχα. Πριν λίγη ώρα εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Ιταλός Πρέσβης Πασκουάλε Τεραστιάνο, στον οποίον και έγινε γνωστό πως ο ο Ναυτικός Ακόλουθος της Ρωσικής Πρεσβείας θα πρέπει να έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία μέσα στις προσεχείς 24ώρες.

Υπενθυμίζουμε πως στις 30 Μαρτίου, οι ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας συνέλαβαν έναν Ιταλό αξιωματικό από το Γενικό Επιτελείο του υπουργείου Άμυνας, μαζί με έναν υπάλληλο από το γραφείο Ακολούθων Άμυνας της Ρωσικής Πρεσβείας καθώς οι δύο φέρεται να επιχείρησαν να ανταλλάξουν εμπιστευτικά έγγραφα έναντι αμοιβής.

Στις 31 Μαρτίου, το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στη Ρώμη όπου και του ανακοίνωσε την απόφαση του να απελάσει δυο υπαλλήλους της από τη Ρωσική Πρεσβεία στη Ρώμη. Και οι δυο εγκατέλειψαν την Ιταλία την 1η Απριλίου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ