Η Κίνα αγοράζει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της γερμανικής εταιρείας BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία FosunPharma προκειμένου να χορηγηθεί σε κατοίκους της ηπειρωτικής Κίνας του χρόνου, αν και κινεζικές εταιρείες παράγουν δικά τους εμβόλια κατά της covid-19.
Το εμβόλιο έχει ήδη λάβει έγκριση για χρήση σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία και οι ΗΠΑ, όπου έχει ήδη αρχίσει να χορηγείται.
Τα κινεζικά εργαστήρια εργάζονται πάνω σε πειραματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούνται στη χώρα στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, όμως χωρίς ακόμη να έχουν λάβει την έγκριση των αρχών για ευρεία χρήση.
Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η FosunPharma, με έδρα τη Σανγκάη, διευκρινίζει ότι η BioNTech θα προσφέρει “τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα το 2021”.

Η FosunPharma θα καταβάλει 250 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολικά για την παράδοση των πρώτων 50 εκατομμυρίων δόσεων. Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τα κέρδη από τις πωλήσεις του εμβολίου στην ηπειρωτική Κίνα, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ, με τα δύο τρίτα να πηγαίνουν στην Fosun και το ένα τρίτο στη BioNTech.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος