Η επιστροφή Χάρι και Μέγκαν στην Ευρώπη μετά το Megxit – Λαμπεροί στη δεξίωση των Invictus Games

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έφθασαν σήμερα στη Χάγη, παραμονή της έναρξης των Invictus Games, των αγώνων των αήττητων που καθιερώθηκαν για τους τραυματίες στρατιώτες, η 5η διοργάνωση των οποίων διεξάγεται στην Ολλανδία.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε κατηγορηθεί τον περασμένο μήνα από τις βρετανικές ταμπλόιντ ότι «περιφρόνησε τη βασίλισσα» αποφασίζοντας να μην μεταβεί στη Βρετανία για να παραστεί σε θρησκευτική τελετή στη μνήμη του παππού του, του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της Ελισάβετ Β΄που πέθανε πριν από ένα χρόνο.

Οι Invictus Games ιδρύθηκαν από τον Χάρι, ο οποίος υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό στο Αφγανιστάν. Είναι διεθνής αθλητική εκδήλωση για στρατιώτες και βετεράνους πολέμου τραυματίες και ανάπηρους.

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες από 20 χώρες λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας Covid-19 και η οποία λήγει στις 22 Απριλίου.

Λίγο πριν από την άφιξη του πρίγκιπα, η ουκρανική ομάδα έκανε την είσοδό της καταχειροκροτούμενη.

Δεκαεννέα μέλη θα εκπροσωπήσουν την ομάδα της Ουκρανίας. Όμως η ομάδα εξέφρασε την λύπη της για την απουσία μιας συμμετέχουσας, που είναι φυλακισμένη στη Μαριούπολη.

Η Γιούλια Παγιέβσκα, με το υποκοριστικό Τάιρα, μια Ουκρανή βοηθός γιατρού, «βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος των Ουκρανών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι η μόνη γυναίκα της ομάδας και επρόκειτο να αγωνιστεί στην τοξοβολία και την κολύμβηση», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

Επίσκεψη στη βασίλισσα

Ο Χάρι και η Μέγκαν παρευρέθηκαν απόψε σε δεξίωση που διοργάνωσε η πόλη της Χάγης, όπου διεξάγονται οι αγώνες, καθώς και το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Το Σάββατο θα παραστούν στην τελετή έναρξης όπου πρόκειται να εκφωνήσουν ομιλία.

Το ζευγάρι επισκέφτηκε επίσης την Πέμπτη και τη γιαγιά του πρίγκιπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά της.

Ο 37χρονος Χάρι και η 40χρονη Μέγκαν δεν είχαν πάει μαζί στη Βρετανία από τότε που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια πριν από 2,5 χρόνια.

Η Μέγκαν θα παραστεί στους Invictus Games τις πρώτες μέρες της διοργάνωσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζευγαριού.

Οι Invictus Games, που οργανώθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2014 στο Λονδίνο, είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη σχέση του Χάρι και της Μέγκαν.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 2017 στο Τορόντο ο πρίγκιπας έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Αμερικανίδα πρώην ηθοποιό.

Την επόμενη χρονιά οι δυο τους ήταν παρόντες στο Σίδνεϊ, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Μέγκαν.

Η αποχώρηση του ζεύγους από τη βασιλική οικογένεια στέρησε μηχανικά από το ζευγάρι την αστυνομική προστασία που είχε μέχρι τότε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με έξοδα των φορολογουμένων.

Ο Χάρι προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα και αμφισβητεί επί του παρόντος ενώπιον της δικαιοσύνης την άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος