Η επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ανταπόκριση : Ευδοξία Λυμπέρη

Μεγάλη έκταση δίνει ο βρετανικός Τύπος  στην επίσκεψη του Πρίγκηπα Καρόλου στην Αθήνα  για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η Daily Mail φιλοξενεί δημοσίευμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την διήμερη επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 ετών Ανεξαρτησίας.

Η εφημερίδα εξιστορεί με λεπτομέρειες τους δεσμούς του Καρόλου με την Ελλάδα από τον πατέρα του Φίλιππο.

Ο Φίλιππος γράφει το ρεπορτάζ, γεννήθηκε πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, και φέρεται να γεννήθηκε στο τραπέζι της οικογένειας του, στο Mon Repos, της Κέρκυρας, το 1921.

Ο Κάρολος βάζει στεφάνι στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα, πριν αυτός και η Camilla παρακολουθήσουν στρατιωτική παρέλαση αφού ο πρίγκιπας δήλωσε ότι η χώρα «έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

Αναλυτικό πρωινό ρεπορτάζ φιλοξενεί και η Evening Standard με τίτλο

Ο Κάρολος και η Καμίλα παρακολουθούν στρατιωτική παρέλαση για να σηματοδοτήσουν την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας ενώ ο Πρίγκιπας χαιρετίζει  τους «ισχυρούς και ζωτικούς δεσμούς» του με τη χώρα.

Η επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Eurokinissi

Η ιστοσελίδα περιγράφει με λεπτομέρειες την παρέλαση που σηματοδοτεί την εξέγερση της Ελλάδας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821 και τις συνθήκες στις οποίες γίνεται σήμερα συγκριτικά με άλλα έτη.

Σε λίγη ώρα στις 11 τοπική ώρα θα δημοσιευτεί το βίντεο που ετοίμασε η  ελληνική Πρεσβεία με τίτλο «21 Αποσπάσματα για το ’21», στο οποίο συμμετέχουν προσωπικότητες του Ηνωμένου Βασιλείου, της ομογένειας και του ακαδημαϊκού χώρου. Ο κάθε συμμετέχων αναφέρεται σε ένα σημαντικό πρόσωπο ή γεγονός του απελευθερωτικού αγώνα, συνθέτοντας έτσι την εικόνα της Επανάστασης του 1821.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που συμμετέχουν είναι ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, η συγγραφέας Victoria Hislop, ο καλλιτέχνης Stephen Fry και η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith.

Eπίσης, μετά από πρωτοβουλία του Επίτιμου Προξένου Γεώργιου Αργυρόπουλου οι αρμόδιες Αρχές της Βορείου Ιρλανδίας, θα φωταγωγήσουν το Belfast City Hall με τα Ελληνικά χρώματα την 25η Μαρτίου τιμώντας την εμβληματική επέτειο.

Η επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φωτό Αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος