Οι δηλώσεις Ολάντ δεν αναστέλλουν την επίσκεψη Πούτιν στο Παρίσι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν προγραμματίζει ακόμη την επίσκεψή του στη Γαλλία, αργότερα μέσα στο μήνα, παρά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ότι δεν είναι σίγουρος για το πότε θα τον υποδεχτεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Η προετοιμασία για την επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν στο Παρίσι, συνεχίζεται,” δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, καταδίκασε ως “απαράδεκτη” την υποστήριξη της Ρωσίας στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Συρίας, σε αποσπάσματα τηλεοπτικής συνέντευξης του, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τονίζοντας ότι διερωτάται πότε θα δει τον Πούτιν, όταν ο Ρώσος πρόεδρος επισκεφτεί το Παρίσι, στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος πέρα από το χαρακτηρισμό  διευκρίνισε  κατά τη συνέντευξη του  ότι δεν έχει ακόμη βεβαιωθεί  ότι ο Ρώσος ομόλογος θα μεταβάλει στάση και θα πάψει να υποστηρίζει με αεροπορικές δυνάμεις το συριακό καθεστώς  το οποίο βομβαρδίζει τους αμάχους  στο Χαλέπι.

Τα στρατεύματα του Άσαντ  συγκρούστηκαν  με σφοδρότητα με τους αντάρτες στο Χαλέπι  μετά την αποτυχία  μιας ακόμη  διπλωματικής προσπάθειας  για να ανακουφιστούν  οι άμαχοι της πόλης. Η Μόσχα  είχε σταθεί αρνητική στην γαλλική πρόταση  για παύση των βομβαρδισμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ , Le Figaro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος