Η Covid-19 δεν αποτελεί πια την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία – Με παρουσία κοινού τα BRIT Awards

Τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα έδειξαν ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία και την Ουαλία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια.

Μέχρι σήμερα συνολικά 33,26 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει μια δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 11,2 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.729 κρούσματα και 18 θάνατοι που συνδέονται με την νόσο.

Παράλληλα, με φυσική παρουσία 4.000 ατόμων θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα η τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων BRIT Awards. Θα είναι η πρώτη ζωντανή εκδήλωση με φυσική παρουσία κόσμου σε εσωτερικό χώρο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι παρευρισκόμενοι δεν θα υποχρεώνονται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις ή να φορούν μάσκες, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και στη συνέχεια να κάνουν ένα ακόμη τεστ μετά την τελετή.

Αυτό αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος δοκιμών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επανεκκίνησης μαζικών ζωντανών εκδηλώσεων μετά το lockdown.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος