H NASA διόρθωσε πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε «κρίσιμο σύστημα» του Voyager 1

Array

Το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλυσε ένα πρόβλημα στον υπολογιστή το οποίο ανάγκαζε το διαστημόπλοιο Voyager 1 να στέλνει αλλοιωμένες πληροφορίες για την κατάστασή του, κάτι που οι μηχανικοί πιστεύουν ότι δεν θα αποτελέσει «απειλή για τη μακροχρόνια υγεία» του μοναδικού ανθρώπινου δημιουργήματος που έχει περάσει το κατώφλι του διαστρικού χώρου.

Η NASA είχε ανακοινώσει τον Μάιο ότι το Voyager 1 έστελνε λανθασμένες πληροφορίες από ένα «κρίσιμο σύστημα» που ονομάζεται σύστημα άρθρωσης και ελέγχου της στάσης, το οποίο παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση και τις δραστηριότητές του.

Είναι άγνωστο γιατί το Voyager 1 άρχισε να χρησιμοποιεί τον λανθασμένο υπολογιστή. Η NASA σημειώνει ότι αυτό θα «μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα κάπου αλλού στο σκάφος», αν και πιστεύει ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την αποστολή.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλές έρευνες», δήλωσε η Σουζάν Ντοντ, υπεύθυνη του προγράμματος Voyager.

Η NASA εκτόξευσε το σκάφος Voyager 1 το 1977 με αποστολή να εξερευνήσει τις εξωτερικές περιοχές του ηλιακού συστήματος και τελικά το διαστρικό διάστημα. Έγινε το πρώτο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής που πέρασε το κατώφλι του διαστρικού χώρου στις 25 Αυγούστου 2012, σύμφωνα με τη NASA, όπου συνέχισε να λαμβάνει μετρήσεις για φαινόμενα όπως τα μαγνητικά πεδία και τα διαστρικά αέρια.

Οι κάμερές του απενεργοποιήθηκαν το 1990 για να διατηρηθεί η ενέργεια και ο χώρος μνήμης, σύμφωνα με τη NASA.

Το Voyager 1 βρίσκεται περισσότερα από 23,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Συνεχίζει να απομακρύνεται από τη Γη με ταχύτητα λίγο υψηλότερη των 61.000 χλμ/ώρα.

Πηγή: forbes.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος