H ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τη συνάντηση του Μπ. Τζόνσον με τον Τούρκο πρόεδρο

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ και συνεχίζει λέγοντας ότι «συζήτησαν την καταπολέμηση του κορονοϊού και το πρόγραμμα εμβολιασμού στις χώρες τους. Συμφώνησαν για τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την έναρξη των ταξιδιών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για να εμβαθύνουν τη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας σε μια σειρά τομέων, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και της άμυνας».

Επίσης σημείωνεται ότι «ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία της επίτευξης διευθέτησης στην Κύπρο μέσω της διαδικασίας του ΟΗΕ».

«Ο Πρωθυπουργός Τζόνσον και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν επίσης μια σειρά άλλων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως η Συρία, η Λιβύη και το Αφγανιστάν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος