Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους 38 νεκρούς από βομβαρδισμό στη Συρία

Ανάμεσά στους 38 άμαχους που σκοτώθηκαν, την Τετάρτη στη Συρία, γυναίκες και παιδιά. Ο αεροπορικός βομβαρδισμός στη Συρία πιστεύεται ότι έγινε από ρωσικά αεροσκάφη, ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό για να σωθούν από τις μάχες που μαίνονται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με  το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, την οποία διαπερνά  ο Ευφράτης, συνεχίζονται προκειμένου να αποσπαστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) η ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ,  προωθούνται με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μια οικογένεια από το Ιράκ συγκαταλέγεται στα θύματα. Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ,  γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του ΙΚ και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χώρα.

Η ρωσική αεροπορία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για θανάτους αμάχων στις επιδρομές της, κάτι που το ρωσικό επιτελείο διαψεύδει, διαβεβαιώνοντας ότι στοχοθετεί «τρομοκράτες».

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, διεξάγουν ταυτόχρονες, χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Ντέιρ Εζόρ και στη Ράκα.

Τη Δευτέρα, η ΜΚΟ ανέφερε ότι 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος