GP Πορτογαλίας: Ο Μπότας στερεί την 100η pole position από τον Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο αγώνα για να φτάσει τις 100 pole position, αφού στις κατατακτήριες δοκιμές του πορτογαλικού Γκραν Πρι ο Βάλτερι Μπότας τού στέρησε αυτήν τη χαρά για 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Φινλανδός οδηγός γίνεται έτσι ο τρίτος διαφορετικός κάτοχος της pole σε ισάριθμους αγώνες το 2021, με την Mercedes να κλειδώνει την 1η σειρά της εκκίνησης για 71η φορά στην ιστορία της, ίσως πιο εύκολα απ’ότι θα περίμενε και η ίδια.

GP Πορτογαλίας: Ο Μπότας στερεί την 100η pole position από τον ΧάμιλτονΑς όψεται ο Μαξ Φερστάπεν που είχε πετύχει έναν χρόνο που θα του έδινε την pole, ο οποίος όμως σβήστηκε γιατί ο Ολλανδός βγήκε εκτός ορίων της πίστας στην στροφή 4. Έτσι στην μία και μοναδική προσπάθεια που του απέμεινε, το καλύτερο που κατάφερε να κάνει ήταν να φέρει τη Red Bull στην 3η θέση, 4 δέκατα πίσω από τον Μπότας και 1,5 δέκατο μπροστά από τον συναθλητή του στην ίδια ομάδας, Σέρχιο Πέρες.

Εξαιρετική η επίδοση του Κάρλος Σάινθ με την Ferrari στην 5η θέση, που πέρασε την Alpine του Εστεμπάν Οκόν για 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τον 7ο χρόνο των δοκιμών πέτυχε για τρίτο συνεχόμενο Γκραν Πρι ο Λάντο Νόρις, ακολουθούμενος αυτήν τη φορά από τους Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari, Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri και Σεμπάστιαν Φέτελ με Aston Martin.

Το Γκραν Πρι της Πορτογαλίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή του Πάσχα από την ΕΡΤ2 στις 5 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος